Българският лекарски съюз (БЛС) призова Петър Москов да оттегли заповедта си за отнемане на лекарските права на патолога от Пловдивския онкологичен център д-р Петко Маслев. В официално становище съсловната организация заявява, че разпореждането на Москов е в нарушение на закона.

От БЛС подчертават, че заповедта е издадена без да е налице нито едно влязло в сила наказание за извършено нарушение от страна на д-р Маслев. Според становището на Съюза,използването на недоказани твърдения, без конкретно наказателно производство и без неопровержимо установена вина, с цел бламиране на един или друг лекар или произволно лечебно заведение, всява неоправдан страх в обществото, петни медицинската професия и вреди на системата на здравеопазване.

Припомням, че Петър Москов издаде заповед лекарските права на д-р Петко Маслев да бъдат отнети за срок от две години. В писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев и до председателя на Общинския съвет в града Москов настоя за промяна в ръководството на болницата и въвеждане на постоянен контрол на качеството на работата във връзка с констатирани от „Медицински одит” нарушения при лечението на осем пациенти.

Персоналът на Комплексния онкологичен център излезе два пъти на протестен митинг, за да защити професията и лечебното заведение, пише Дарик. Те бяха категорични, че са обект на мощна и грозна корпоративна атака по повод изнесените информации за сгрешени диагнози и ненужно отстраняване на органи в предаването „Господари на ефира“.

Медиците обясниха още, че операциите са извършени съвършено точно, с отлично познаване на онкологичната доктрина и нито един от пациентите не е починал и не е със следоперативни отклонения.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg