Пловдивските бижутери искат улица „Отец Паисий” да бъде освободена от движение на автомобили и да се превърне в златарска. 

Златарите  са изпратили своето предложение до Камарата, с искане то да бъде внесено за разгледане от Общинския съвет. Те настояват  движението от Джумаята до хотел България да бъде спряно, улицата да бъде освободена и от паркиране и това място да стане търговско, предаде Фокус. В писмото до Регионалната занаятчийска камара те изтъкват, че Пловдив вече е златарски център на страната, като е изпреварил дори столицата и изтъкват, че градът е с най-силно развито собствено българско производство на бижутерия от благородни метали – злато, сребро и др. В Пловдив са и най-силните и най-много на брой производствени фирми, с най-високи западни технологии и оборудване.

Бижутерите твърдят, че ул. „Отец Паисий” в Пловдив се е превърнала неусетно в златарска улица и смятат, че тези магазини могат да бъдат притегателен център за богати туристи, след като бъдат добре осветени и с добре експонирани витрини.