Правят се залагания кога ще е следващото отвличане. Това коментира бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод действията на полицията по похищението на сина на Тони Златков Адриан.

Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати Наглите, при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса, коментира Радулов. Според него отвличането показва криминална компетентност.

Той посочи пред БТВ, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от Наглите не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега. Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще, все пак минаха 13 дни.

Стойчев изрази и тезата, че похитителите на Адриан може да са били част от приятелския му кръг.

По думите му липсата на възмездие поощрява извършителите. „Дали е спонтанно възникнала група или е била временно замразила дейността си не знаем. Но може да прогнозираме, че насилствената престъпност ще продължи. Дали това не са радикализирани групи,които финансират друга дейност”, посочи Стойчев.