Част от складовете, които горят край Елин Пелин, са газифицирани и по най-бързият начин е спрян притокът на газ. Това съобщи в Елин Пелин вътрешният министър Калин Стоянов.

Той обясни, че собственикът вече е на място. Разстроен е, защото най-вероятно вътре е неговият син, който е на 22 г.

Баща и дъщеря са тежко пострадалите при взрива край Елин Пелин, разясни още той. Общо 4 човека са в неизвестност. Информация колко са хората в складовете и в момента, за съжаление, никой не може да даде, каза пред медиите служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

"Охранителят не е в болница, беседват с него и се опитват да дадат повече информация. Имало е хора, които се опитват да взимат техника. Хора, които са наясно, какво има вътре, казват, че складът, където е имало 2 тона тротилов еквивалент, е изцяло обезопасен с бетонови стени и с ламаринен покрив, ако се случи взрив, той да е нагоре. Няма смисъл от никакви паники", подчерта вътрешният министър.

Единствените хора, които могат да дадат най-актуална информация, били охранителят, който е неадекватен от случилото се и дава различни данни. Другият човек е този в "Пирогов", който е в много тежко състояние и с опасност за живота. В болницата са баща и дъщеря. Бащата е в много тежко състояние - прави му се интубация, а момичето е с 85% изгаряния, което според медиците е несъвместимо с живота, каза още Стоянов.

Овладян е пожарът в склада на голяма хранителна верига.

"На терен има достатъчно хора, които са адекватни и компетентни, но не виждам кой и кога ще може да влезе. Наблизо има замервания и в съседното село Лесново, за да видят дали там въздухът е безопасен", допълни Стоянов.