Известни български изпълнители, които са успели да се докоснат до човека с голям глас и сърце Шабан Шаулич скърбят след тежката катастрофа, в която най-големият сръбски певец намери смъртта си. 

Пиян шофьор е виновен за катастрофата, в която загина Шабан ШауличУжасният инцидент е станал около 6. 50 тази сутрин на шосе А2 в посока Дортмунд

Фейсбук буквално преля от снимки на нашенци с голямата звезда, над които всеки от тях е написал трогателно послание. 

Както вече писахме, големите звезди на сръбската музика също споделиха тъгата си от новината за смъртта на Краля на сръбската музика Шабан Шаулич. Сред тях бяха Мирослав Илич, Миле Китич, Драгана Миркович, Весна Змиянац и други. 

Звездите на сръбската музика за смъртта на Шабан ШауличКралят на сръбската музика загина при катастрофа в Германия

Ето как почетоха паметта му и какво написаха и някои от българските изпълнители: 

Нелина: "След тежка катастрофа си отиде легендата на сръбската музика Шабан Шаулич!Кралят! Почивай в мир! Дълбок поклон!"

Екстра Нина: "Скъпи почитатели, направо съм потресена от факта ,че най-големият сръбски певец Шабан Шаулич е починал в катастрофа в Германия.Ангелския глас на Балканите си отиде.Мъка ми заседна в гърлото.Бяхме колеги и познати.Музиката загуби един от най ярките певци в историята.Гласът му беше даден от бог! Почивай в мир, Шабане ! Голям поклон!"

Росица Пейчева: "Дълбок поклон пред НАЙ-ВЕЛИКИЯ!Имах възможността да се докосна до него!Завинаги в сърцата ни-ШАБАН ШАУЛИЧ!Голяма загуба!"

Софи Маринова: “Една легенда си отиде: Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа! изказвам от мое име и от името на Лоренцо и Гринго най-изкрените си съболезнования на всички близки и роднини, както и на неговите фенове!
Шабан Шаулич ще остава завинаги в сърцата на милиони почитатели по цял свят и в България! Поклон пред паметта му!
Любовта, която той безкористно даваше навсякъде около себе си, ще ни кара да си спомняме за него винаги като за един велик творец, неповторим певец, но преди всичко чудесен човек!"

Илиян Михов - Баровеца: "Светла памет на този велик човек и певец - Шабан Шаулич. Неговите песни няма да спрат да се слушат и пеят, защото са в сърцата на много хора по света.Няма друг, който е оставил такава диря след себе си. Всяка среща с него беше вълнуваща и се радвам, че бях негов съвременник, и че съдбата ме среща няколко пъти лично с него. Поклон."

Рени: "R.I.P. Шабан Шаулич... Легендата никога не умира! Ще живее вечно в нашите сърца!"

Яница: "R.I.P Šaban Šaulić"

Атанас Славов - Мравчо: "Щастлив съм ,че успях да се докосна до музиката на този феномен(защото той изпя музика и направи хитове за 100 живота) и нещастен,затова че няма да чуем още много музика,която беше в състояние само той да направи!Поклон!!!"

Иван Дяков: 

Таня Скечелиева: "Ще те пазим в сърцата си!"

Таня Маринова: "Отиде си една ЛЕГЕНДА...! Дълбок поклон пред паметта на ВЕЛИКИЯ ШАБАН ШАУЛИЧ!"

Дияна Василева:

 

От радио ултра пък споделиха видео на последния концерт на Шабан Шаулич, 3 часа преди гибелта му: