15-годишно момче загина на място след като беше пометено от лек автомобил "Ауди" при опит да пресече столичния булевард "Цар Борис III".

Драмата се е разиграла близо до пешеходния светофар на спирка "Нишава" преди половин час. От удара детето е отхвръкнало няколко метра и дори се е прехвърлило през оградата за трамвайната линия, разказаха очевидци пред TrafficNews. Дошлият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта му.

Според свидетели на жестоката катастрофа шофьорът на колата е млад мъж, който в момента е разпитван от полицията. Засега не е ясно дали загиналото момче е вървяло по пешеходната пътека. На място са майката и бащата на жертвата. Малко след инцидента на булевард “Цар Борис |||”  бяха изпратени и  още екипи на Спешна помощ, които оказали съдействие на майката на детето и на шофьора на "Ауди" - то тъй като и на двамата им прилошало от случилото се. 

На мястото има две линейки и няколко полицейски коли. Движението по булеварда е спряно, а маршрутът на трамваите с номера 4 и 5 е отклонен по бул. „Христо Ботев“, бул. Александър Стамболийски“, бул. „Константин Величков“, бул. „Никола Мушанов“, „Овча купел“ и кв. „Княжево“.

 Очаквайте подробности!