Рекорден брой участници се включиха в третото издание на кампанията "Най-добър млад шофьор на България", организирана от СБА.
Около 100 млади водачи от 6000 решиха онлайн теоретичен тест без нито една грешка или само с 1 неверен отговор. Тестът се състоеше от 20 въпроса, подобни на листовките, с време за отговор не повече от 20 минути.

За да се класират за финалното състезание на кампанията 20-те финалисти трябва да са се справили на теста, но също така да нямат съставяни актове за нарушения. Предстои индивидуална проверка на участниците от Пътна полиция, които отново подкрепят кампанията.

Финалът на Най-добър млад шофьор на България 2020 ще се проведе на 20 септември в кв. Бояна до Околовръстен път, гр. София. Състезанието ще включва майсторско шофиране за време, смяна на гума, оказване на първа помощ на пострадал и др. И тази година победителят ще си тръгне с чисто нов автомобил, който да ползва безплатно 1 година. Топ 3 финалисти пък ще представят България на европейско състезание за млади шофьори в Полша през октомври.

През 2020г. кампанията се подкрепя от автомобилния състезател Екатерина Стратиева и популярните влогъри Павел Колев, Калоян Димитров - Балан, Александра Петканова и Даниел Петканов. Инициативата се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ със съдействието на Столична община, Отдел "Пътна полиция" към ГДНП и Български Червен кръст.