Домашно куче беше оставено вързано на столичния булевард "Дондуков" в сряда сутринта. Животното прекара дълги часове на мястото, като никой не знаеше кой го е оставил там.

Граждани разпространиха снимки на кучето в социалните мрежи, опитвайки се да намерят стопаните му. Въпреки това те не се отзоваха.

"Едни хора, живеещи наблизо, го прибраха в двора временно. Човек ще го заведе до Богров, понеже се свързахме с Animal rescue. Съгласни са да го прегледат и може и да има възможност да остане при тях временно. Но най-вероятно ще му се търси нов дом", информира потребител във Facebook.

Изоставиха завързано куче на столичен булевардЖивотното стои на "Дондуков" от 10 часа днес

Според гражданите стопанинът на кучето е искал да се отърве от него и просто го е оставил на оживеното място. Други обаче споделиха, че животното е на възрастна жена, която много го обича.

"Мисля, че кучето е на една възрастна жена, която живее някъде в района. Не съм сигурна дали не е бездомна. Много обича кучето си, разхожда го на каишка и са винаги заедно. Виждала съм я често на "Раковска", на спирката на тролей 9. Не съм 100% сигурна, че точно това е кучето, но страшно прилича. Прекрасни хора сте всички, които сте се погрижили за него! Дано жената е жива и здрава и не се е случило нещо лошо...", гласи един от коментарите.