„Действия от страна на служители, които уронват престижа на МВР, няма да бъдат толерирани. Личният пример винаги е най-важен, особено с оглед на доверието, което ни гласуват гражданите“, категорично подчерта министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод образувано дисциплинарно производство срещу служител на реда.   Припомняме, че шефът на Шесто Районно управление на полицията в София Петър Василев бе хванат да буйства и да уринира пред заведение в столицата. Той бе отстранен от работа, като в момента тече и проверка по случая.

„МВР има воля и инструменти, в лицето на службите по вътрешен контрол, да противодейства на прояви, които са в разрез с Етичния кодекс за поведение на държавните служители във ведомството. Осъждам такива прояви, които подкопават доверието във всички останали хиляди хора, които изпълняват съвестно и със себеотрицание дълга си“, допълни вътрешният министър.

Подробности за случая от тази нощ с участието на полицейски служител даде директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той уточни, че на мъжа е съставен АУАН. В такива случаи законът предвижда лишаване от правоуправление за срок от 2 години и дерегистрация на МПС за срок от 1 година.

Разпоредена е проверка за цялостно изясняване на фактологията, в рамките на която вече са събрани сведения. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата за преценка за наличие на хулиганско поведение.

 „При такива случаи сме открити и действаме безкомпромисно“, изтъкна старши комисар Хаджиев и уточни, че по негово предложение днес ще бъде образувано дисциплинарно производство и служителят - временно отстранен от длъжност. 

Хванаха полицейски шеф пиян зад волана, взеха му книжката!Началникьт на Шесто РУ в София Петър Василев отказал да даде проба за алкохол, свалили му номерата

Снимка:БГ НЕС