Незабравимата актриса Невена Коканова ще бъде почетена от Столичната община с паметен знак, който ще бъде поставен върху нейната любима пейка в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ на 21 юни (петък) от 10.00 ч. Всички столичани и гости на града ще могат да видят и да поседнат на пейката, на която звездата на българското кино е обичала да отмаря след тежки репетиции в Сатиричния театър. Приживе Невена Коканова е обичала да си почива и съзерцава църквата, където е била кръстница на много деца.

Близки колеги и приятели на Коканова, сред които дъщеря ѝ Теодора Шарланджиева, актрисите Цветана Манева и Мария Статулова, журналистът Георги Тошев, който е автор на биографичната ѝ книга „Години любов“,  както и нейни почитатели от новите артистични поколения ще се съберат да уважат събитието в чест на емблематичната актриса.

"С този красив и деликатен жест Кметът на София – Йорданка Фандъкова за пореден път показва какво трябва да е отношението ни към културата и към приноса на творците, които са оставили ярки следи от национално значение. Екипът на Съюза на артистите подкрепя категорично тази инициатива, а за нас е огромна чест, че актрисата Невена Коканова ще бъде включена в уникалния фотоалбум „100 лица на театъра“, който подготвяме от една година с колегите. Надяваме се, че в най-скоро време той ще бъде публично представен и всички ще имаме възможността да видим избрани фотографии на едни от най-емблематичните актьори в театъра", коментира председателя на САБ – Христо Мутафчиев.