Добре познатият на кулинарните естети под тепетата, Шеф Николай Лапунов, пое кухнята на един от най-големите ресторантски комплески в Пловдив - Note Di Vino.

Шеф Лапунов дълги години бе главен готвач на „Мемори“, а през изминалото лято дирижира кухнята на тузарския хотел „Дюн“ в Слънчев Бряг. През годините е трупал опит в класни ресторанти в Англия, Холандия, Германия, също и на 5 звездни круизни кораби. 

 

„За мен бе истинско предизвикателство да ръководя кухненският екип на елитен и утвърден ресторант като Note Di Vino. Собствениците са изградили база без аналог, три стилни ресторанта и уникална лятна градина. Но най-важното за мен като професионалист, бе кухнята. Традиция в България е да се инвестира в интериор на ресторантските зали, а да се пренебрегва най-важното, кухнята! Тук нещата са различни. Аз и екипът ми имаме най-добрите условия и професионално оборудване, необходимо да постигнем желаните резултати. Много важно за мен беше, да имам пълна свобода в подбора на продукти. Тук имам пълната подкрепа и доверие на собствениците! „ 

Шеф Лапунов вече пусна и новото си меню, с което предизвиква кулинарните ценители. Традиционна италианска кухня, рибни деликатеси и морски дарове, пресни меса на Josper BBQ, Dry aged Black Angus, всеки ще открие нещо по свой вкус.

Калмар със сос от червена чушка и сирене "манури"

По препоръка на свои български приятели, световноизвестният рок вокалист Джо Лин Търнър, избра Note Di Vino за място, където да вечеря след предстоящия си концерт в Пловдив на 11 ноември. Шеф Лапунов ще глези с неща от новото си меню бившият вокалист на легендарните Дийп Пърпъл и Рейнбоу.