
Лятото е в разгара си и всеки от нас предпочита да оползотвори вечерите си, като ги прекара на някое прохладно местенце, където да похапне вкусна храна в уютна атмосфера, или просто да излезе с приятели на по бира.
Обновената механа „Воденицата” предлага всички компоненти, които събрани заедно формират перфектната лятна вечер –планинска прохлада, традиционна кухня, ледена бира и куп специалитети.
Заведението е позиционирано на ул. „Съединение“, точно срещу училище „Димитър Матевски“, а голям паркинг е още едно от предимствата за всички посетители.
Още влизайки в ресторант „Воденицата”, той впечатлява с интериор в старобългарски народен стил и фолклорни мотиви, които в съчетание с автентичната българска кухня, ще оставят у вас незабравими спомени.
В китната лятна градина на разположение на гостите на заведението са 250 места и два детски къта - вътрешен и външен , където малчуганите могат да се забавляват на воля.
Декоративна рекичка, която опасва целия двор, дебела сянка, цветя и водоскоци допълнително повдигат настроението и карат времето да минава неусетно.
Воденичното колело, на което е и кръстено заведението, пък задвижва чевермето, където можете да приготвите собствено агне и прасенце или да поръчате да ви го доставят от заведението и да го опечете сами.
В разнообразното меню всеки може да открие по нещо за себе си!
Всички продукти, с които се приготвя храната, са домашни и пресни, като пристигат директно от Родопа планина, включително и картофите, които за разлика от по-голямата част от заведенията в града не са бланширани.
Освен, че механата е едно от любимите места на пловдивчани, все по-голям е напливът и на чуждестранни гости. От персонала споделят, че туристите остават силно впечатлени от българските специалитети , а шопската салата определено е техен фаворит и не биха пропуснали да я поръчат и при следващото си посещение.
Главният готвач на механа „Воденицата” г-жа Милена Йовчева пък разкрива най-поръчваните ястия от пловдивчани.
„Гостите ни доста често се спират на различните по вид сачове, които са изключително подходящи за по-големите компании. Те са три вида – свински, пилешки и комбиниран, а месото е изключително крехко и ароматно. Много поръчван е и специалния сач от пресни гъби печурки. Свински карета по воденичарски е другото ястие, което спира погледа на посетителите ни. То се приготвя с гъби и лук със сметана на канапе, а върху тях са свинските каренца запечени с топено сирене” – споделя Милена Йовчева.
Заек по ловджийски пък е един от специалитети на механа „Воденицата”. Той се приготвя с ловджийски сос по специална рецепта, а самото заешко месо е домашно.
Типично по български вкус доста чест избор на клиентите на заведението са пилешките дреболий, свинската кавърма, агнешко печено и класическият боб, приготвен в гърне.
Един специален аромат обаче се откроява най-много от всичко - този на току-що изпечения домашен хляб и пърленки, които се правят на място по автентични рецепти.
„Тестото се меси на ръка с натурални продукти. Предлагаме няколко вида – със сирене, кашкавал, с малко, чеснова и комбинирана” – споделя главната готвачка.
В летните горещини доста чест избор на клиентите на прохладата пловдивска механа са и салатите. Изборът е повече от голям, вариантите са класически, а зеленчуците свежи и добри на вид.
Страница в менюто е отделена и за почитателите на морски дарове. Пъстърва на тиган, калкан, ципура, лаврак, октопод на скара и пържен шаран са само част от предложенията.
Тези от вас, които изберат да посетят механа „Воденицата” през деня могат да се възползват и от сезонното и специално подбрано обедно меню.
И както знаем, вкусната храна си върви ръка за ръка с хубавото вино. Специално подбраната винена листа предлага избор по всеки вкус. Момчетата от персонала споделят, че най-честия избор на клиентите през лятото е розето, но голяма част от тях не изневерят и на традиционното червено вино.
„Квантум Розе Пино Ноар и Сира” и „Кастра Рубра Розе определено оставят без думи любителите на качествените вина.
Освен бутилирано, заведението предлага напитката на боговете и в кани от 500 и 1000 мл.
Стигаме и до частта отделена за сладките изкушения. Десертите, които се предлагат са швейцарски и няма да сгрешите ако опитате чийзкейк Ню Йорк стайл, черешов пай, торта шоко карамел, суфле лава кейк, парфе карамел, тартюфо или вафла с плодове.
Зад воденицата е обособен външния детски кът с люлки и пързалки, където са разположени и няколко маси за родителите. По този начин децата хем се забавляват пред погледите на възрастните, хем не смущават другите гости, което си е голямо облекчение. Ако времето е лошо пък, могат да се преместят във вътрешната част на заведението, където зоната за игра отново е добре откъсната от останалата част на залата.
Те са и перфектното място за организиране на рожден ден за вашия малчуган. За да бъде забавлението пълно, от заведението осигуряват перфектната украса за празника на вашия малчуган, а по желание на клиента може да бъде нает и аниматор. В детското меню се предлагат пилешки хапки с пържени картофкии, сандвичи и принцеси, а торта може да поръчате от специално подбрания каталог.
Във вътрешната част на механа „Воденицата” уютната атмосфера е постигната с битови декорации, агнешки кожи, камини, колекция от антики и ловни трофеи, надвиснали от дървените колони.
На втория етаж пък има напълно обособена зала за близо 70 човека, която е идеална за големи компании, специални поводи или работни срещи. Две от сепаретата имитират стаи и предлагат допълнително уединение, което би било още по-подходящо през зимните месеци.
Всичко това прави механа „Воденицата” перфектното място, в което да организирате своето семейно тържество, фирмено мероприятие, рожден ден, юбилей, кръщене, сватба или другарска среща.
Още от категорията

Натали Трифонова очаква първото си дете

Веселин Маринов за формулата на успеха и мечтата за внуците

Акценти


Пловдив стана туристическа дестинация на годината


Мощно земетресение до Истанбул, усети се и в Пловдив

Парковете гният, а общината мечтае за фуникуляри

Бум на чревните инфекции по празниците в Пловдив


