Шофьор пререди десетки коли, докато изчакват пред спусната бариера на прелез в Пловдив. Водачът с пловдивска регистрация явно много е бързал, щом е решил да излезе най-отпред пред колоната от автомобили, чакаща на бариерата на Ален Мак. Регистрационният номер на автомобила е  „РВ 8559ХХ”, добавят още читателите ни.

В града под тепетата често попадаме на ситуации, в които водачите нарушават правилата и прережда дълга колона от автомобили, за да се нареди най-отпред. Това най-вече се случва при натоварен трафик, докато чакаме за зелена светлина на светофар или в участъци с пътни ремонти, където движението е ограничено.

„Макар че някои шофьори вярват, че така печелят време, в действителност те създават по-голям хаос и опасност за околните, а и за себе си. Спазването на правилата и уважението към другите водачи не само улеснява движението, но и прави пътищата ни по-безопасни за всички”, споделят пловдивчани.

Това поведение не само че предизвиква недоволство сред останалите участници в движението, но често води и до реални опасности на пътя.

Много шофьори оправдават своето поведение с аргумента, че пререждането им спестява време. Има и такива, които просто не обичат да чакат и са по-малко толерантни към задръстванията.

В много страни, включително и България, подобно поведение може да се квалифицира като нарушение на правилата за движение, особено ако е свързано с опасни маневри или преминаване през непрекъсната линия.