Жена бе връхлетяна и блъсната от тротинетка в Кършияка. Водачът – момче на 16 години е опитало да избяга, но е заловено от хора в района. За неприятната случка сигнализира дъщерята на пострадалата пловдивчанка до редакцията на TrafficNews.bg.

64-годишната била в аптека, намираща се на булевард „България” 186. При излизане от търговския обект я връхлетяла тротинетка, на която били качени две момчета. Превозното средство ударило дамата и тя паднала на земята. Очевидци са се притекли на помощ, като през това време двамата тийнейджъри се опитали да избягат. Мъж от близък магазин обаче е хванал тротинетката и е задържал децата на място.

„Според очевидец, който се обажда на Бърза помощ и Полиция, ел.превозно средство се е движило с висока скорост. Нещо повече – инцидентът е станал на тротоара. Към него има прилежаща велоалея, но децата са се движели по пешеходната алея. След като блъскат майка ми, се опитали да избягат, но са ги задържали. Не мога да повярвам, че деца са причинили ПТП и са искали да напуснат местопроизшествието. Така ли възпитаваме подрастващите?", възмущава се Ася, дъщеря на пострадалата.

На място са пристигнали екипи на Бърза помощ и полицията. Медиците са констатирали само натъртвания и охлузвания на 64-годишната. Тя е освободена за домашно лечение.

„Слава Богу, че няма сериозни наранявания. Въпреки това е много уплашена и стресирана. Не стига,че движението стана толкова опасно,а сега и по тротоарите трябва да се пазим”, допълва Ася и призова водачите да са по – внимателни, а органите на реда по-стриктно да съблюдават и контролират движението на въпросните електрически тротинетки.

За инцидента потвърдиха и от Областната дирекция на МВР. По данни на полицията виновният водач е 16-годишен. Инцидентът е настъпил в 13:30 часа, като жената е прегледана на място, а произшествието е обработено по административен ред.