Жителите на асеновградския квартал Горни Воден са готови да се вдигнат на бунт заради стадо безпризорни коне, които повече от месец препускат през улиците им, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Животните са пуснати свободно на паша и притесняват и малки и големи. Изкачат внезапно на улиците, блокират движението и плашат децата. Хората се притесняват, че в най-скоро време може да стане инцидент и многократно са потърсили съдействие от Общината. Такова, обаче не са намерели.

Ето какво ни написа наш читател:

"От един месец в Асеновградския квартал Горни Воден се разхождат безпризорно около 10 коня. Конете обикалят денонощно по пътищата на квартала пречат на движението с което създават предпоставки за ПТП, стряскат хора когато тичат по 2-3 в галоп. Плашат децата които играят навън. Хората от квартала подават многобройни сигнали до телефон 112, полицията и общината, но никой не взима мерки и вече един месец тези животни бродят цял ден по пътищата на квартала, замърсяват и плашат хората.

Конете се знае на кой са. Собственик на сечище за дърва близо до квартала. Общината и другите институции се оправдават с това, че въпросния гражданин е бивш горски, което не знам какво трябва да значи... Горските в тая държава хора с някакъв специален статут ли са, че за тях да не важат законите?

Целият квартал се е разбунтувал, но никой не намира решение на въпроса. Явно трябва да стане някаква трагедия, ПТП или недай си боже някое от големите животни да направи нещо на някое дете играещо на улицата, та чак тогава да се задействат институциите и да прекратят тази небивалица."


Още новини ТУК

TrafficNews.bg