Изоставиха кученце в центъра на Пловдив, сигнализира гражданин до TrafficNews. Снощи към 17ч. мъж свалил от буса си животното и го затворил в кучешката клетка на ул. "Родопи" в кв. "Каменица".

„Съсед, станал свидетел на действията, веднага попитал мъжа защо изоставя и заключва животното. Докаралия кучето обяснил, че някаква жена ще си го прибере, но никой повече не дошъл. Съседът на абсурдните действия искрено се ядосва, че не е снимал буса, с който било разтоварено кученцето“, споделя гражданинът.

Хора от квартала са му дали вода и храна, но и до тази сутрин животното стои затворено в клетката без никой да го е потърсил.

Към момента няма информация дали човекът, изоставил кучето, е негов собственик. Тъй като животното няма каишка и други отличителни знаци, индетифицирането на стопаните му ще бъде трудно. Въпросните обаче подлежат на глоба заради безстопанственост.

Медията ни препрати сигнала до ОП „Зооветеринарен комплекс“. Оттам обясниха, че по регламент имат право да го приберат, да извършат преглед и евентуална кастрация. Поради изчерпан капацитет няма как да го приемат в приюта им и затова животното ще трябва отново да бъде върнато на мястото, от което е взето – в случая кучешката клетка на ул. „Родопи“.

„Мигновено реагирахме. Апелираме собственикът на кучето да ни потърси в най-спешен порядък. В противен случай започваме да търсим осиновители“, заяви директорът на общинското предприятие. 

Телефон на ОП „Зооветеринарен комплекс“: 032 966 184