Шофьор на луксозен джип паркира автомобила си в забранена улица в центъра на Пловдив. За това сигнализираха читатели на медията ни, които са забелязали неправилното паркиране на улица „Христо Г. Данов“. Споделят, че местните жители и пешеходците се сблъскват с подобни нарушения все по-често в центъра на града, а и не само.

Улица „Христо Г. Данов“ е една от централните улици, която е използвана за разходки, тъй като е разположена в непосредствена близост до културни забележителности. Поради тази причина често се случва автомобили да паркират по нея в насрещното, в разрез със закона. Очевидци споделят, че черният мерцедес G-Class е бил забелязан да навлиза в улицата въпреки поставените знаци В1 „Забранено е влизането на пътни превозни средства“.

„Подобни нарушения не са рядко срещани и то в центъра на Пловдив. Очакваме общината да предприеме мерки за ограничаване на достъпа на автомобили до пешеходните зони или поставяне на физически бариери, които да ограничават свободното навлизане на коли в тези зони”, споделят читателите ни.

Читателите ни повдигат и въпроса за стриктния контрол върху неправилното паркиране и навлизането в пешеходните зони в центъра на града. Местните жители призовават за по-засилен контрол и санкции, за да се предотвратят подобни нарушения.