Всеки път когато студентите от ПУ "Паисий Хилендарски" имат спорт, са принудени да се справят с 7,5 километровия преход до зала „Академик“, при условие че непосредствено до новата сграда на университета е изградена луксозна зала, в която по незнайни причини не се провеждат спортни занятия.

През последните месеци дългият преход става още по-тежък заради снега и ниските температури. Единствено автобусна линия 44, може да заведе бъдещите висшисти в спортната зала, което допълнително усложнява придвижването. След дългото пътуване студентите пристигат в зала „Академик“.

Съблекалните, в които трябва да се преоблекат студентите, са в окаяно състояние, често дори студентите се шегуват, че приличат на килии. Прозорците не се затварят плътно и студът влиза безпрепятствено.

В залата, в която се провеждат занятията, има само един източник на топлина, който е крайно недостатъчен, затова студентите са принудени да бъдат с якета. На места покривът тече, треньорите поставят кофи, за да събират капещата вода и да се избегнат инциденти.

 

Има и две допълнителни зали, които са приспособени за игра на тенис на маса и волейбол, там температурата е още по-ниска заради липсата на отопление.

Вчера студенти от Пловдивския университет решиха да започнат подписка да провеждат спортните си занимания в залата на новата сграда на университета.