Тепетата са най- романтичната част от Пловдив и пловдивчани обичат да се усамотяват там сами или с половинките си. Но докато 90-годишни пловдивчани ежедневно се катерят на Бунарджика, то доста по-млади хора се чудят как да си спестят ходенето и се качват с колите си, а в случая - с мотор до Сахат тепе. 

Въпросният господин очевидно е решил да се наслади на великолепната гледка , която се разкрива към Стария град от площадката под Часовниковата кула, но без това да му коства някакви усилия. В случая минимални, тъй като от подножието на хълма до въпросната площадка са не повече от 500 метра. Но, според наш читател, той просто се качил с мотоциклета си до паметника на Христо Г. Данов, паркирал го на сянка , а след това се настанил на една от пейките с изглед към града. 

Няколко дни по-рано наш, репортер засече млада жена от Русе да прави маневри с автомобила си в зелените площи на тепето, с оправданието , че "там я отвел джипиеса".

Знакът B2 , който забранява влизането на превозни средства в двете посоки, по никакъв начин не спира желаещите да паркират в парка и през уикендите колоната автомобили стига чак до площадката под кулата. Общинска полиция там се качва изключително рядко и при липсата на санкции, нарушителите се увеличават. Много от живеещите в квартала настояват в началото на парка да се постави бариера или потъваща колона, която да спре нарушителите. 

Крайно време е институциите да престанат да си прехвърлят топката и да намерят решение на проблема. В противен случай скоро може горе на хълма на видим паркиран и някой камион , чийто шофьор е решил да си изяде обяда, гледайки Пловдив отвисоко.