Разочарован от мургава проститутка в Кърджали грък от Комотини е обрал водача на таксиметровата кола край Островец, съобщава 24rodopi.com, като се позовава на таксиджии в града край Арда. Криминалисти от РУ-Кирково разкриха “по горещи следи” извършен грабеж и задържаха 28-годишен мъж.

Сигналът, че в землището на село Островец има ограбен човек, е бил подаден около 5 часа вчера. Незабавно на място са били изпратени полицейски служители от Кирково. Те намерили таксиметров водач, който обяснил, че бил заплашен от клиент и му били отнети пари и вещи.

Липсвали 500 лв., мобилен телефон и златен пръстен. При организираните издирвателни действия извършителят на деянието бил установен в автобус, пътуващ по линията Чакаларово - Кърджали. Полицаите намерили у мъжа всички инкриминирани вещи, които са иззети.

Извършителят на престъплението е задържан в полицейското управление, а след прокурорско постановление за 72-часово задържане е бил преведен в ОС “Изпълнение на наказанията” в Кърджали. По случая е образувано незабавно производство за грабеж.

„Таксито било наето към 3.30 часа от пиацата пред бившето заведение „Дама Пика“ в центъра на Кърджали. Гръцкият гражданин е казал, че иска да бъде закаран до Подкова. Край Островец помолил шофьора да спре. Казал „Спирай, ще пикая!“. После насочил към колегата метално парче и казал, че това е пистолет и ще го гръмне, ако не му даде парите“, поясниха колегите на нападнатия. „Благодарим кирковските полицаи за бързата реакция“, коментира пък синът на таксиметровия водач.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg