Градският транспорт в Пловдив е щукотлива тема за пловдивчани. Щеше да е похвално, ако наистина ставаше въпрос за Ден на отворените врати – придобилата популярност практика за демонстриране на добри практики и образцово управление. Само че в случая става въпрос за пореден абсурд, на който се натъква читател на TrafficNews.

Шофьор на автобус на градския транспорт в Пловдив извършва курса си и превозва пътниците с отворена задна врата. За този абсурд сигнализира читателка. Тя изпрати видеа, на които е запечатано движението на автобуса.

Автобусът е тип „щъркел“ и се движи по линия 17 с отворена врата от Форум Тракия към Кючук Париж. Случката е от четвъртък, в следобедните часове – около 16ч. Възмутената читателка споделя, че е направила забележка на водача. Тя е поискала вратата да бъде затворена. Шофьорът обаче е отговорил, че е редно е пътниците да се преместят, а не той да затваря вратата.

Това не е единичен случай – в медията ни нерекъснато постъпват сигнали от граждани, които алармират, че в летните месеци вратите на автобусите остават отворени при движение – най-често заради неработещ климатик в автобуса.