Мъж от ромски произход превзе подлеза на кръстовището между Цариградско шосе и булевард „Освобождение”, сигнализира читател на TrafficNews.bg

Обезпокоеният мъж разказа, че решавайки да премине през съоръжението, се сблъскал и с питомците на мургавия бездомник, които били агресивни и се спуснали към него. Това накарало пешеходеца да пребегне към пресичане през натовареното трасе.

Този подлез е в помощ на десетки хора, сред които и глухи деца, които учат наблизо. Наш репортер се свърза с администрацията на район „Източен”, който стопанисва подлеза. Оказва се, че подобен сигнал не е постъпвал, но кметът Николай Чунчуков ни увери, че веднага ще бъде организирана група, която да направи проверка.

„Ще сигнализираме и до зооветеринарния комплекс за агресивните кучета”, каза кметът на район „Източен”.

Само преди месец въпросният подлез беше ремонтиран, боядисан и изчистен. Това беше едно от многото съоръжения, които не се използваха заради вида, в който бе превърнат - обществена тоалетна и свърталище на наркомани. Сега обаче, заради новия заселник с домашните му любимци, отново хората не могат да го използват.

„Ще чакаме някой да бъде нахапан или умъртвен, за да се сетят, че съществуваме!”, коментира читателят ни.