Четири дни преди Деня на Съединението 10-ина чистачки и машини от пловдивската комунална фирма измиха паметника на Съединението в центъра на града и района около него. Процедурата отне около 4 часа на работниците. Паметникът беше полят с 10 литра шампоан с аромат на лимон и горски цветя, след което беше изплакнат с няколко кубика вода.

Облагородяват се и градинките около паметника на Съединението. Паралелно с миенето шест бригади на "Градини и паркове” усилено косят и поливат зеленината около площада и боядисват пейките. Наоколо също ще мирише на лимон и горски цветя.

Анастасия, една от хигиенистките, сподели, че това е любимата й работа, откакто работи в "Чистота". И... показа завидни знания по история, след като обясни, че паметникът се мие и парфюмира, защото ще се честват 131 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 

"Масовата акция по почистването на площад "Съединение" ще приключи утре, след като измием всяко ъгълче в района”, съобщи шефът на "Чистота" Иван Стоянов. Ще бъдат почистени и булевардите, по които ще мине  традиционният маратон, посветен на Съединението. Участниците ще изминат отсечката от 24 километра от площада в град Съединение до площад „Съединение” в Пловдив.

От ОП „Чистота“ монтираха и 300 нови знамена на входно-изходните артерии на града. Те са разпределени по равно – 150 национални трибагреници и 150 флага на Пловдив. По традиция знамената се сменят два пъти годишно – за 3 март и за 6 септември. Тече монтажът и на новите големи трикольори с размери 7,5/4,5 метра върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg