Сутрешното самохвалство на вицепремиера Валери Симеонов, че е платил лични 14 000 лева за обиколка с военен вертолет над „Великата българска стена” по границата с Турция, предизвика порой от коментари. „Огледът на оградата бе извършен с хеликоптер и струва 14 000 лева. Аз дарих тези пари на Министерството на отбраната, въпреки че това беше държавна инспекция, даже дадох малко повече пари, да има за едно кафе на хората”.

Това каза Симеонов и уточни, че тези пари са лични негови средства и ги дал, защото военното министерство му е симпатично. "Аз съм състоятелен човек, това не са от субсидия, не са фирмени пари. Собственик съм на фирми, в които работят около 300 души", допълни Симеонов. Той е пуснал в Туитър и копие на вносната бележка, с която са преведени парите.

„Следващия път може с розова лимузина по браздата. По-евтино е, но също толкова ефектно”, съветва го журналистът Иван Бедров.

„Инсинуациите, че Валери Симеонов харесва розАвото ще Ви докарат до съд, Бедров! Кат нищо ще си правите компания с Йончева”, предупреждава друг негов последовател.

„Не може ли с дрон?”, пита Блондинка.

„Айде с вертолет и над Слънчев бряг. От Вас хеликоптера, от мене бирата! Ако видим пияни чужденци, ще им меткаме джапанки и пиратки!”, предлага Самуил Петков.

„Човекът, който преди дни декларира 107 500 лв, днес изхарчи 13% от тях”, пресмята друг.

„Имал си бол пари, платил си. Набутал си се яко, министърче - с дрона щех да ти зема 2 бона макс и филмче щех да ти дам да се фуклявиш ама...”, предлага Александър.

Ето още няколко коментара, които буквално къртят:

„Не пращай човек да върши работата на роботите, щото излиза скъпо! Следващия път ползвайте дрон. Евтино. Сигурно. Актуално. И хипстърско.”

„Догодина - полет със совалка! Balgariq na tri moreta!”

„Значи занимавате Българската Армия с лични проекти? Това не е ли наказуемо?”

„Може ли да даря и аз на МО и да се повозя с вертолет над оградата? Даже 15 хиляди ще дам на г-жа Порязова да ги вкара от мое име.”

 „Валерка, великата стена се оглежда с дракони. Питай Мат Деймън, не се излагай.”

 „Отново неподготвени политически изцепки ... наемете си поне IT специалисти да ви подсказват какво трябва да правите в социалките.. трагично”