Джинджифилът е сред най-популярните суперхрани през последните няколко години. Заради силните му антиоксидантни свойства, много хора го използват за натурално средство за подсилване на имунната система. Въпреки странния си вкус, комбиниран с мед, той може да се яде от малки и големи като противовирусно средство.
Смята се, че препоръчителното количество, което може да се яде от пресния корен, е между 2 и 4 г дневно, а от сухия до 3 грама.
Ето няколко промени, които се случват с тялото, ако ядете джинджифил ежедневно:
Чао на инфекциите
В момента сме в пика на грипния сезон, а джинджифилът има противовъзпалително действие. Ако вие сте добре, но около вас има болни хора, вземете превантивни мерки. Настържете си джинджифил, объркайте го с малко мед и изстискайте половин лимон. Хапвайте от сместа по една лъжица дневно. Благодарение на веществото джинджерол в корена, рискът от инфекции и развитието на различни видове вируси се понижава, пише Tialoto.bg.
Кожата става по-здрава
Редовната консумация на джинджифил се отразява добре и на вашата кожа. Това личи първо по лицето, което е открито всеки ден и е изложено на вредното влияние на токсините в околната среда. Попадайки в тялото, антиоксидантите премахват замърсяванията в кожните клетки. Затова консумацията на джинджифил се препоръчва при хора, които имат проблемна кожа, например екзема, псориазис и акне.
Храносмилането се подобрява
В днешно време много хора имат проблеми със стомаха, защото ежедневието им е забързано и често се хранят на крак, с вредни храни. Яденето на джинджифил всеки ден може да ви помогне да се справите с храносмилателните проблеми – подуване, газове, разстройство, болка в стомаха, гадене и други. Джинджеролът успокоява дразнещите крампи и е полезен за онези, които имат синдром на раздразнените черва.
Болката и главоболието намаляват
Понякога главоболието може да развали и най-хубавия ден. В джинджифила има повече от 200 субстанции, които имат мощен противовъзпалителен и антихистаминов ефект. Той намалява болката в някои части на тялото и подобрява състоянието при силно главоболие.
Килограмите намаляват
Коренът е известен с това, че веществата в него насърчават загубата на излишните килограми. Разбира се, това трябва да стане в комбинация със здравословно хранене и спорт. Джинджифилът подпомага процеса на горене на калории и насърчава метаболизма. Той също оказва влияние върху секрецията на инсулин в тялото.
Още от категорията
Кой са най-богатите на колаген храни?