
Простите десерти вредят по-малко на здравето ни. Списъкът включва мармалад, локум и пестил без химическо желиране, мед и черен шоколад.
"Като цяло, простите съставки (парче шоколад, конфитюр, мед), винаги са по-добри за тялото ни от сложен десерт със съставки, изброени на 25 реда", обяснява диетологът Людмила Зотова пред РИА Новости.
В същото време най-вредни за здравето ни са храните с дълбоко пържене, както и десертите от тесто с мая и шоколадови изделия или торти с много сметана и ядки, отбеляза лекарят.
"Можете да се ръководите от следната формула: колкото по-сложен е съставът на сладкиша, толкова по-вреден е той", заключи диетологът.
Още от категорията

Пловдивски лекари с повишено внимание към летните зарази: лайшманиоза, западнонилска и ку-треска


Темите на Traffic News

Потушават бунтовете в културния сектор със 150 млн. лв.
