С наближаващите студени дни, зимата ще донесе и напукване и изсушаване на нашите устни. Така че е наложително да вземем мерки и да се погрижим добре за тях. Защитата на устните от изсушаване е важно не само за външния вид, но и за здравето.

1. Алое Вера

Алое Вера е високо ефективен натурален продукт, който лекува сухи и напукани устни. Гелът извлечен от сока на алое вера е най-доброто средство за напукани устни. Друг вариант е просто да разтриете сока на сурово алое върху устните си, пише cluborfei.com

За най-добър резултат, нанасяйте алоето няколко поредни дни и предпазването на устните ви е гарантирано.

2. Масло от шеа

Това е най-добрия натурален продукт, който естествено лекува устните. Маслото от шеа е много ефективно, действа слънцезащитно и е добре да се прилага като балсам за напукани устни през зимата, тъй като дейтва овлажняващо.

3. Масло от жожоба

Маслото от жожоба е най-доброто подхранващо масло за кожата и ще направи устните ви меки и гладки през зимата. То помага за образуването на нови кожни клетки и лекува напуканите устни. Просто нанесете няколко капки масло от жожоба по устните и го оставете за 15 минути. След това избършете.  Тази практика е много ефективка и ще придаде мекота и красота на устните ви през зимата.

4. Глицерин и розова вода

Комбинацията от розова вода и глицерин е чудесна за овлажняване на сухите устни. Редовното им използване носи големи предимства на кожата. Смесете равни количества от двете съставки и нанесете по устните, както и по цялото лице, преди да заспите. Ще видите удивителния резултат след 5 дневен срок.

5. Рициново масло

Рициновото масло е много ефективен природен лек и е полезен, както за кожата и устните, така и за косата. За да лекувате сухи и напукани устни, смесете рициновото масло с няколко капки глицерин и няколко капки лимонов сок. Нанесете на устните и останете така 15-20 минути, след това го избършете.

6. Кисело мляко

Мляко е много ефективно през зимата. Високото съдържание на мазнини в сметаната на млякото го прави чудесен овлажнител за вашите устни. Нанесете го върху сухите устни и останете така за няколко минути, след което го избършете с памук напоен с хладка вода. Това ще задържи устните ви хидратирани през целия ден.

7. Лимонов сок

Лимоновия сок е естествено средство, което носи много ползи: предотвратява стареенето на кожата, подхранва чувствителната кожа и прави устните по- гладки и по-меки, от когато и да било.   
Вземете малка купа и разбъркайте една чаена лъжица кисело мляко и 3 капки лимонов сок и го оставете в хладилника за около час. След това нанесете сместа върху и около устните, преди да заспите. Правете процедурата в продължение на 3-4 дни и ще забележите добрите резултати. Може да използвате тази маска редовно, с цел предотвратяване стареенето кожата.

8. Мед и глицерин

Медът е средство, което действа като овлажнител и лекува кожата. Той има антибактериални свойства и ефективно лекува сухи и напукани устни. Най-добрата комбинация за меки устни е съчетанието на мед и глицерин. Пробвайте, ще останете очаровани.

9. Пакетче зелен чай

Това е най-стария домашен лек, изпробван от много хора. Много е лесно – притиснете към устните пакетче от използван зелен чай и стойте така 4 минути. Правете това редовно и ще увеличите влажността на устните си. Това е най-добрия естествен лек, използван за лечение на напукани устни.