Знаете ли, че Световният ден на околната среда се превърна в най-известния, глобален ден, посветен на защитата на природата. Неговата идеология е да отправя призив към всички нас за положителна промяна на околната среда. За сгушения сред зеленина Парк и СПА хотел Марково обаче, тази идеология не съществува само в един ден, а продължава през цялата година. Защото заедно можем да постигнем много повече! Можем не само да подкрепяме, но и да станем реална част от промяната, за която бленуваме.

Осъзнаващ ползите от опазването на околната среда, Парк и СПА хотел Марково се включва към благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“. Тя е основана през 2017 година от Мартина Йорданова и Лазар Радков. Целта на кампанията, с над 450 пункта из цялата страна, е да приема ненужните пластмасови капачки на всяко домакинство, да ги предава за рециклиране, а събраните средства се даряват за закупуването на кувьози за болниците в слабо населените места. Данните сочат, че всяка година в България преждевременно се раждат близо 6800 бебета. Всяко трето от тях, износено в кувьоз, страда от увреждане на очите, слуха, белия дроб и други физиологични проблеми. Причината е остарялата техника, която в някои медицински центрове е на повече от 40 години.

Комплексът преоткрива себе си в тази благородна кауза, насочена към най-малките, към нашето бъдеще, затова безпристрастно я прегръща, а първото дарение от капачки наброява 60 кг.

Това е само началото на взаимопомощ, която не само подтиква всеки отделен човек да помага на нуждаещите се, но и да събира разделно битовия си отпадък. С тези малки действия в ежедневието, правим голяма услуга не само на околната среда, но и на децата на родината ни.

Известен СПА хотел край Пловдив с отстъпки за Коледа и Нова годинаРанните резервации гарантират по-ниски цени на пакетите

Това е четвъртото издание на „Капачки за бъдеще“, а този път целта е да се закупят и дарят поне още шест кувьоза. Парк и СПА Хотел Марково ще продължи да подкрепя инициативата и през следващия сезон.