Проучване на DKG показа списък на най-безопасните страни в света по време на пандемията COVID-19. Резултатите за подбор са публикувани от британското издание Express.

Първото място заема Израел.

Експертите отбелязват, че челната позиция на Израел в този списък не е изненадващо: страната има богат опит в изолацията, затварянето на границите, както и живота в извънредни ситуации.

На второ място е Германия. В момента германците имат по-добри показатели в сравнение с други европейски страни. Според експерти Германия има много шансове да пробие в икономическите лидери след пандемията.

Трето място заема Южна Корея. По-нататък в списъка: Австралия, Китай, Нова Зеландия, Тайван, Сингапур, Япония и Хонконг.

Сред критериите, които бяха изложени от изследователите за оценка, бяха: ефективността на карантината, готовността на обществената здравна служба за спешно лечение на пациенти, мониторинг и откриване на нови случаи на заболяването и ефективността на публичната администрация.

Към днешна дата в света са потвърдени 2478,153 случая на нов тип коронавирус, от които са починали повече от 170 000 пациенти, 651 503 са се възстановили.