Родното Черноморие е предпочитана дестинация за чуждестранните туристи. Там е евтино, контролът не е кой знае колко голям и с малко пари можеш да изпиеш много голямо количество алкохол. Често много по-голямо, отколкото собственият организъм може да понесе.

Затова и през лятото българското Черноморие се пълни с британски туристи. Оказва се, че не само Слънчев бряг представлява интерес за туристите от Обединеното кралство.

Цялата ни страна се нарежда в топ 5 предпочитани дестинации на британците, а данните са на лондонското летище Станстед.

Според доклада най-голям ръст в търсенето има при Атина (77%), Виена (77%) и Лисабон (76%), считано от 2013 г. насам. Дубай също набира популярност с 40% ръст на пътуванията и очакванията са тенденцията да се запази и тази година, тъй като жителите от Острова все по-често пътуват на по-големи разстояния.

Интересът остава към по-големите градове - Рим, Барселона, Париж и Будабеща, но се наблюдава и ръст в екскурзиите до по-малките, но пък симпатични местенца като Атина, Виена и Лисабон.

Предимство е вкусната храна, красивата природа, както и многото музеи. Нашата столица пък предлага стилни ресторанти и арт галерии, както и вкусна кухня.