Дете бе блъснато на пешеходна пътека в квартал Коматево, а след инцидента виновната водачка напуснала произшествието. За това сигнализира майката на пострадалото момиче в социалните мрежи.

Случката се разиграла около 7:00 часа на Коматевско шосе, непосредствено преди обръщалото на автобусите.

Момичето е пресичало на пешеходна пътека, когато го блъска кола. Свидетел се е притекъл на помощ, както и виновната водачка. Последната е предложила на момичето да го откара до близката спирка от градския транспорт.

„Жената не е оставила нито телефон за връзка, нито се е обадила на 112. Посъветвала е детето да: "Не казва на никой, както тя няма да каже." След като е ударила детето я оставя на спирката, за да хване автобуса и тръгва в посока с. Първенец”, пише майката на пострадалата.

Момичето е потърсило майка си и заедно са посетили лечебно заведение. Там е бил подаден сигнал за ПТП-то към полицията. Органите на реда веднага са се заели със случая. Иззети са кадри от камери в района на инцидента. Образувано е досъдебно производство.

Пред наш репортер майката разказа, че не може да коментира случая, тъй като полицията работи по него.

„Детето ми е живо. Това е най-важно. Апелирам шофьорката сама да се предаде”, каза пред медията ни притесненият родител.

Майката се обърна към очевидците, ако имат сведения за водачката, да подадат сигнал до полицията.

„Детето не е запомнило марката на колата, нито регистрационния номер”, завършва майката на блъснатото момиче.

Предоставен е клип от камери, уловили автомобила минути след ПТП-то.