Катастрофа стана преди минути в центъра на Пловдив. Ударът е настъпил след неспиране на знак „Стоп” на кръстовището между улиците „Сети Климент” и „Софроний Врачански”, алармира наш читател.

По думите му пострадали няма, макар сблъсъкът да е бил сериозен. От удара една от колите е отскочила и се е блъснала в  паркиран на улицата автомобил.

На място е екип на Пътна полиция. От ОД на МВР заявиха, че произшествието е обработено по административен ред. Алкохолните проби на участниците са отрицателни.

В същото време нашият читател разказа още, че на въпросното кръстовище често се случват инциденти, а причината е липсата на видимост към пътния знак. Поставено е дори спомагателно огледало, което обаче, често бива счуепно след подобни инциденти.

„Основната причина за пътните произшествия е липсата на видимост към знак „Стоп”. Масово водачите тълкуват кръстовището като нерегулирано и дясно стоящите минават без да спират и да се огледат. От години има и огледало за безопасност на преминаващите, но няколко пъти вече и него събарят”, разказва очевидецът на катастрофата.