Майка на две деца повдигна темата за един сериозен проблем по много пътища у нас, пише GlasNews. Жената сподели, че тя и децата ѝ са били изложени на риск на път край Асеновград. Причината за това е водач на автомобил, който предприел рисково изпреварване в района на мулдавския разклон. Жената допълва, че в участъка, поставените пътни мантинели – „съучастници на убийците“. За щастие и останалите пътуващи са успели да реагират адекватно и навреме, за да не се стигне до инцидент.

Ето какво сподели жената в социалната мрежа:

„На този участък снощи към 20:00, аз и моите 2 малки деца, на 4 и на 7, щяхме да умрем.

В насрещното платно колоната стигаше до Мулдавския разклон, но някой смелчага, изнервен, надрусан или пиян, все ми е едно, реши, че трябва да изпревари 20 коли, за да стане пръв.

Зад мен хората съдействаха, виждайки какво се случва и всички спряхме, защото нямаше къде да отбием. Пътят е тесен, няма отбивки и е от двете страни с мантинели. Път - съучастник на убиеца.

Ако колоната в насрещното движение не беше схванала какво се случва и не бяха започнали да си примигват, за да спрат и те, днес нямаше да Ви пиша този пост.

В последните метри убиецът се движеше поне със 150 км/ч.

Затова предлагам да действаме и да поработим в насока за демонтиране незабавно на голяма част от мантинелите - съучастници на убийците, за да можем поне тези, които искаме да се спасим, да го направим, като отбием някъде.

Ако има депутати от Асеновград, които искат да съдействат, моля да се свържат с мен, за да подготвим въпроса за броя на ПТП-тата и починалите след великия ремонт на участъка Асеновград - Тополово.“

Руслана Бояджиева допълни още: „Вече има депутат, който е готов да съдейства и се свърза с мен.“

„Абсолютно подкрепям идеята! Това са най-безсмислено и некадърно наслаганите мантинели заедно с тези от околовръстното на Пловдив,“ коментира мъж.

„Мантинелите са изключително неадекватни на този път, наистина спомагат за инциденти, от колкото да ги предотвратяват, бордюите и те са в списъка. Наистина много хора сме попадали в такива ситуации там, няма какво да чакаме!,“ пише друг.

Водещата снимка е илюстративна