Мъж е премазан на източната част на Оковръстното на Пловдив, научи TrafficNews.bg. Инцидентът е станал около полунощ преди отбивката за село Скутаре. Читатели на медията ни разказаха, че трупът е бил в средата на пътното платно в локва кръв.

„Беше минути преди 24:00 часа. Видяхме в страни от пътя маратонки, а два метра по-надолу тялото. Беше мъж, на средна възраст. Все още нямаше линейка, само полиция. Униформени отбиваха движението. Не видяхме нито кола, нито колело”, разказа очевидка на тежкия инцидент.

От пресцентъра на МВР в Пловдив потвърдиха за произшествието. По първоначални данни, мъж е вървял по осовата линия в средата на пътното платно. Бил е с тъмни дрехи.

В същото време по шосето е минавала кола - Мерцедес, чиито водач на 29 години е видял в последния момент пешеходеца. Въпреки натиснатите спирачки, последвал удар, като мъжът е загинал нямясто.

Водачът сам е подал сигнала за инцидента до спешният телефон 112. На място той е установен и задържан за 24 часа. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни.

Жертвата все още не е установена.