Автобус по линия 10 не спря на знак “STOP” и засече няколко автомобила, като по чудо рисковата маневра се размина без инцидент. За това сигнализира читател на TrafficNews, чийто видеорегистратор е заснел нарушението на шофьора на рейса.

Действието се развива преди дни на прелеза на бул.”Копривщица” с бул.”Свобода”. От изпратеното видео се вижда, че автобусът на градския транспорт се движи по бул.”Копривщица - Запад”, но без свян се престроява по бул.”Свобода” в посока бул.”Васил Априлов”, загърбвайки всички правила за движение по пътищата.

По този начин шофьорът не само застрашава здравето на пътниците, но и на останалите участници в движението. Видно от кадрите от видеорегистратора обаче, шофьорът на лекия автомобил се движи с 50 км./ч при ограничение 30 км./ч. Тук остава отворен въпросът кой ще е "по-виновен" в случая, ако се стигне до ПТП и не трябва ли да сме по-толерантни и внимателни на пътя, особено в градски условия.

Междувременно медията ни получи още един сигнал за нарушения на от страна на шофьори в градския транспорт. Странна маневра на автобус от градския транспорт засне още един пловдивски шофьор. От видео изпратено до медията ни, съвсем категорично се вижда, че возилото потъпква правилата за движение, а вероятно някаква повреда води черния дим, който се носи над него. Читателят ни e станал свидетел на нарушението, докато се е опитал да завие по бул. „Никола Вапцаров”.

На видеозаписа се вижда как автобусът от крайна дясна лента прави завой наляво, като така може да създаде сериозна предпоставка за ПТП. Според нашият читател автобусът е имал и някаква неизправност, защото през целия път странично се е носил черен дим.

Темата с градския транспорт в Пловдив е болна тема за жителите и гости на града и в медията ни постоянно постъпват сигнали от граждани за всякакъв тип нарушения – най-честите такива са неработещи климатици в автобусите, шофиране с отворени врати, нерегламентирана продажба на билети „втора употреба” от кондукторите и шофьора, както и чести нарушения на ЗДвП.