Шофьори масово спират върху места, предназначени и маркирани като стоянка за таксита. Това сигнализира читател на TrafficNews и посочи, че двете паркоместа пред II ДКЦ - Пловдив на бул. „Шести септември“, предназначени за автомобили на таксиметровите компании, са почти непрекъснато заети от автомобили на граждани.

Това не се случва само тук, посочва възмутеният читател. Повсеместно е, особено на местата на паркинга зад Централна поща на моста на „Гладстон“.

Медията ни се свърза с ОП „Паркиране и репатриране“, но оттам обясниха за TrafficNews, че това нарушение е в обхвата на Общинска полиция и те могат да съдестват с репатриране на неправомерно паркиралите след сигнал на полицаите.

„Знаем, че някои подхождат недобросъвестно и си позволяват да хитруват. Апелираме таксиметровите шофьори да подават сигнали към Общинска полиция, за да може да се реагира своевременно“, казаха полицаи. „Не сме спирали да глобяваме нарушители въпреки летните месеци – не само по сигнал, но и при обходите на кварталите“.