Изминалата седмица бе седмицата на изпитание. Не за кой да е, а за хилядите шофьори, на които се наложи да се предвижват из улиците на Пловдив. Традиционно с първият учебен ден се дава старт на новата просветна година, но обикновено тогава се започнат и мъките на пътя.

16 септември се оказа най-кошмарен ден за живущите в Кючук Париж. Влизането и излизането от квартала бе почти невъзможно. От тогава управлението на моторно превозно средство в квартала е равносилно на мъка.

Всяка една улица и булевард бяха затапени и в двете посоки. Ад! - Само с една дума можеше да се опишат сутрешните ала и следобедните часове за хората, живеещи в Коматево, Остромила и район „Южен”.

В серия от материали ви показахме колоните от коли по Коматевско шосе. Това е единствената пътна артерия, която свързва Коматево и Остромила с булевард „Христо Ботев”.

Улица „Даме Груев” пък се оказа другата улица, свързваща Кючука и Тракия.

Жестоки задръствания в Пловдив, Кючук Париж е затапенПовече от два часа улица „Даме Груев” е изпълнена с коли

Очаквано! Околовръстното на Пловдив се превърна в ад за шофьоритеРазстоянието от около 3-4 км се изминава от около 20-30 минути

Хиляди негативни коментари заляха социалните мрежи заради тапите. Някои от хората дори заявиха призиви за оставки. 

Камера на TrafficNews  направи серия от кадри, които показват ситуацията в район „Южен”. Кадрите, озаглавени „Затвора Кючук Париж”, показват жестоките тапи по всички улици и булеварди. Най-сериозно е положението по Коматевско шосе, улиците „Димитър Талев”, „Даме Груев”, „Михалаки Георгиев”. Освен тях пресечките към надлез „Родопи” се оказват сериозно предизвикателство пред пловдивските водачи.