Общо 563 нарушения са констатирали от пловдивската полиция при спецакция днес. За времето от 11:00 до 16:00 часа са извършени 741 проверки на пътя. Униформените следели за спазване на пътни знаци и маркировка и други нарушения, влияещи върху пътнотранспортния травматизъм.

Съставени са 92 акта и 296 броя глоби с фиш. В 55 от случаите са съставени актове за нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и маркировка. Двама от водачите са преминали на забранен сигнал на светофарната уредба.

Проверяващите са установили и неправоспособен водач на мотоциклет. Други двама представили пред проверяващите нередовни пътни документи, за което са съставени актове за административно нарушение.

12 са санкционираните водачи на превозни средства, използвали мобилен телефон по време на управление. 14 са констатираните нарушения за неизползван обезопасителен колан. С техническа неизправност са били само 2 от проверените превозни средства.

152 глоби с фиш са съставени на водачи, които са нарушили закона с неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 46 водачи на превозни средства са с фишове за неправилно спиране и престой. За други нарушения по Закона за движение по пътищата са глобени 64 от управляващите превозни средства.

В рамките на операцията са извършени и проверки на скоростните режими. С помощта на автоматизирани технически средства са установени 170 нарушения на скоростта.