Намаляването на захарта в продукти и напитки, ще повиши цената им. Това споделят от бранша с хранителни изделия. От предприятие за производство на газирани напитки край пловдивското село Йоаким Груево приветстват идеята за намаляване на захарта в продуктите за консумация.
Те обаче не могат да прогнозират как ще се отрази тази мярка на потребителите, тъй като първо трябва да се запознаят какви ще бъдат заместителите и каква ще бъде цената им.
От предприятието обаче признават, че натуралните съставки са много по-скъпи от захарта и това неминуемо ще повлияе на цената на крайния продукт. Според технолога Иван Петков, подсладителите не са доказано вредни и са добър вариант за заместване на захарта в напитките.
Какво каза още той пед ТРАФИК ТВ - вижте във видеото: