Броени дни остават до Великден, а пловдивчани вече обмислят какъв да е бюджетът за светлия християнски празник. По традиция много семейства се събират на обща трапеза. Няколкото почивни дни дават възможност за роднини от близо и отдалеч да се видят и да прекарат време заедно. Всичко това обаче изисква средства.
Домакинствата в Пловдив готвят средно около 200 лева за празника, показа анкета на TrafficNews.bg. Повечето пари ще отидат за агнешко месо. Някои дори планират купуването на цели агнета, които сами да приготвят за себе си и близките си. Агнешкото отново ще намери основно място на масите на пловдивчани, заедно с шарените яйца и зелената салата.
"Цяло агне, както си му е реда!", заяви пловдивчанин, който смята да прекара празника сред природата, а не в шумната градска джунгла. Той, както и всички останали, ще трябва да съобразят бюджета си с цената на агнешкото. В момента средната му цена е около 13 лева на килограм.
Вижте какви са плановете на пловдивчани за празниците във ВИДЕОТО: