Тунелът е с нови светлини и млечнобели стени! За по-малко от седмица ОП „Организация и контрол на транспорта“ възстанови изцяло осветлението в Тунела на Пловдив, въпреки че от Община Пловдив си дадоха максимален срок 10 дни, а според кмета на Пловдив Иван Тотев за 1 седмица той трябваше бъде готов.

Служителите на предприятието работиха през нощта, за да не се спира движението при натоварения дневен трафик. Веднага след тях екипи на ОП „Чистота“ пребоядисаха надрасканите стени на съоръжението в млечнобял цвят.

Извършените дейности са в изпълнение на заповедта на кмета на Пловдив Иван Тотев, който разпореди проверка за безопасността на важни пътни съоръжения в града -  подлези, надлези, мостове.

Припомняме, че до щателната проверка на Тунела и подлеза на ул. "Гладстон" се стигна след инцидента в тунел "Ечемишка". Преди две седмици комисия от експерти към администрацията на район „Централен“ започна проверка на Тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“. Два камиона с техници проверяваха всяка една лампа в съоръжението.