Любовните раздели са сложен процес, но трябва да преминем през него. Минава известно време, вие продължавате с нова любовна връзка, но се случва така, че разбирате, че бившият ви също е създал такава. Тогава се появява чувството на ревност към него. Защо?

Изпитвате лека носталгия

В човешката природа е заложено да изпитваме носталгия, дори когато сме преодолели любовната раздяла. Дори и на този етап да се намирате в щастлива любовна връзка, нормално е понякога да се сещате за онези хубави моменти, които сте имали с бившия си.

Защо тя е напълно различна от мен?

Въпрос, който си задавате за новата половинка на бившия ви партньор. Към него си задавате и другия въпрос – дали той вече предпочита сериозни взаимоотношения със съвсем друг типаж жени. Това ви кара да си мислите, че може би не сте била силно желана от него, че някоя друга е пленила повече сърцето му, пише Az-jenata.bg.

Старите ви рани са се отворили отново

Понякога, дори когато сме разделени от месеци с някого, нашите любовни рани може да се отворят отново. И причината да ни боли е, че той ни е заменил толкова скоро с друга. И изпитваме силна ревност. Някои белези се нуждаят от повече време, за да зараснат напълно.

Дали той се е променил?

Една от причините двама души да се разделят е несходство в характерите. Имаме едни очаквания, които не се оправдават... Иска ни се той да е по-романтичен, щедър или да ние верен... Когато бившият ни вече е създал нова връзка, винаги се питаме дали с нея ще е различен. Дали ще бъде по-мил, отколкото с нас, какво ще дава от себе си повече, за да бъде връзката му дълготрайна.

Искате това, което не можете да имате

Това важи особено, ако раздялата не е била инициирана от ваша страна, ако знаете, че той е бил неподходящ за вас партньор и вие сте сложили край. Отново в човешката природа е заложено да искаме неща, които не можем да имаме. В любовта също се случва, дори да сме превъзмогнали бившия си.

Все още донякъде сте привързани към него

Още една причина да изпитвате ревност към бившия си е усещането за привързаност към него, което изпитвате. Това се случва в първите месеци след раздялата. Целият ви ритъм на живот трябва да се промени, особено ако сте живели заедно. В моментите, в които сте сама се питате дали той вече е с някоя. Вечерите ви са самотни без него...