Ето, че годината е вече преполовена, а в киносалоните, както обикновено и през лятото не липсват нови филми, с които да разпуснем и да се спасим от горещините навън. И докато през 2023 г. горе-долу по това време всички говореха за съревнованието между "Барби" и "Опенхаймер", изглежда, че и това лято няма да мине без филмови явления и изненади.

До момента най-касовото заглавие за тази година бе "Дюн: Част втора", който излезе в началото на март. Продължението от поредицата на режисьора Дени Вилньов събра 282 милиона долара в Северна Америка и 711 милиона долара в световен мащаб.

Сега, само две седмици след премиерата си в кината обаче едно друго продължение отмъкна водещата позиция по приходи в бокс офиса. И това е анимацията на Disney и Pixar "Отвътре навън 2".

До момента тя има вече спечелени 355 милиона долара в Северна Америка и 724 милиона долара в световен мащаб. Така засега се превръща в най-касовия филм за 2024 г. Със скоростта, с която напредва обаче, се очертава да бъде и първият филм за тази година, който ще надхвърли печалбата от един милиард долара в световен мащаб, пише Variety.

Сред най-печелившите за анимацията на Disney и Pixar пазари се оказват страни като Мексико (63.9 милиона долара), Обединеното кралство (29.2 милиона долара), Корея (29 милиона долара), Германия (17.9 милиона долара) и Бразилия (17.3 милиона долара). На 1 август обаче предстои премиерата и в друга държава, от която се очакват големи приходи - Япония.

Новините за "Отвътре навън 2" определено са успокояващи за Pixar, които в последно време отчитаха спад в бокс офис приходите си от филми. Анимацията обаче бе оценена положително както от критиците, така и от зрителите, и е съвсем очаквано това е да насърчило повече хора да посетят киносалоните.

Въпреки че последните месеци не са най-силните за киносалоните, се очаква, че предстоящи заглавия като "Нито звук: Ден първи" (28 юни), "Аз, проклетникът 4" (5 юли), " Туистърс " (17 юли) и "Дедпул & Върколака" (24 юли) ще привлекат още повече зрители.

Източник: Lifestyle.bg