Изневяпа ли е флиртът? Ако имате връзка, но вие или партньорът ви се заглеждате по някого другиго, това може да ви постави в неудобна ситуация. От една страна - липсата на физическа близост с третия човек не винаги може да се тълкува като изневяра. От друга обаче, не може да се каже и че не означава нищо.

Докъде могат да се прострат границите на флирта и може ли той да бъде считан за изневяра - ето какво споделят специалисти пред "Космополитан".

Зависи от намеренията

Може би човекът до вас просто е твърде социален и приятелски настроен. Това, разбира се, не означава, че целта му е да има паралелна връзка с някого. Целта обаче може и да е друга - да привлече внимание и да провери колко далеч може да стигне с човека отсреща, след като го получи. Ако имате прекалено социален партньор, а вие самият не сте такъв, може би трябва да обсъдите докъде можете да стигнете в отношенията си с други хора и да потърсите решение. Всичко опира до намеренията на партньора ви. 

Технически не е изневяра, но може да разбие сърцето на партньора ви

Технически това не е изневяра, но може да се тълкува като липса на вярност. Все пак, проявявате интерес към някого другиго. Самата идея, че търсите нещо извън връзката си, може да нарани партньора ви. Ако флиртувате, може би се движите по тънък лед, защото невинаги можете да сте сигурни, че ще спрете, преди нещата да излязат извън контрол. 

Някои са на мнение, че изневярата не е нужно да бъде физически акт - по-лошо е ,когато е емоционален или дори само във фантазиите ви. Затова и много хора се чувстват застрашени, когато партньорът им се държи твърде освободено с представители на другия пол. 

Вълнуващо предизвикателство

Всяка двойка е различна. Някои гледат на флирта като на нотка вълнение извън връзката. Ключовото в този случай е, че двамата говорят свободно по темата и сами поставят граници, определяйки колко далеч могат да стигнат. Според някои флиртът

би следвало дори да се поощрява

Това е начин един човек да провери дали все още е привлекателен, дори и да не цели да привлича когото и да е било. Все пак, нужно е да се контролирате, особено в присъствието на половинката си. А тя трябва да е наясно, че това не е състезание и не бива да се притеснява, че ще ѝ отнемат трофея. Ревността може да съсипе щастието ви точно толкова, колкото и изневярата.