Малко неща развалят секса, като скованост и куп комплекси, роещи се в главата. По време на секс е важно да си позволите напълно да се отпуснете и да правите това, което ви харесва. Повярвайте - като се отървете от стягането и комплексите, ще подобрите значително сексуалния си живот. Освен това, колкото по-уверени и смели сте, толкова по-привлекателни сте в очите на партньора си.

В тази статия споделяме пет експертни съвета, които ще ви помогнат да се отпуснете в леглото.

Изучете тялото си

Съблечете се голи и застанете пред огледалото. Първо: осъзнайте, че сте красива, независимо от вашата фигура. Време е да спрете да броите недостатъци - важно е да обичате себе си и всеки сантиметър от тялото си. Щом направите това, веднага щом свикнете с тялото си,  вие ще се държите по-уверено в леглото, ще се отървете от сковаността на движенията и ще спрете да сте срамежливи без дрехи.

Гледайте порно, четете еротика

„Когато гледате порно, ще научите много за секса: възбуда, прелюдии, пози“, обяснява сексотерапевтът. „Разбира се, не всички секс клипове могат да отговарят на вашите сексуални предпочитания, така че не се колебайте да потърсите тези, които харесвате.“ Експертът също така съветва да не пренебрегвате книжната еротика - същият „Петдесет нюанса сиво“ Ерика Джеймс е в състояние да ви вдъхне повече сексуална увереност и да ви освободи.

Настройте се, за да направите секса си по-добър

Може би нищо не мотивира толкова много, колкото мисълта за постигане на желаната цел. Представете си колко светъл ще стане сексуалният ви живот, когато се освободите от ограничението в леглото - ще сте готови за експерименти в спалнята, открито и без колебание ще говорите за това, което ви доставя удоволствие, и ще му се насладите напълно.

Носете красиво бельо

Красивото бельо е истинска магия! От една страна, елегантните гащи и шалчета ви карат да се чувствате още по-секси, а от друга, те хващат партньора ви. „Потърсете продукти с изразителни нюанси“, съветва Лиза Томас. - Намерете точно дрехите, които харесвате и в които се чувствате най-привлекателни. Има много възможности: от елегантни нощници до дантелени чорапи. "

Създайте романтична обстановка и обърнете специално внимание на прелюдията

Важно е по време на секс да се чувствате комфортно и цялата атмосфера да благоприятства за релаксация и сближаване с партньора. Свещи, музика, добро вино, целувки - всички тези подробности, които толкова често виждаме в мелодрамите, по някакъв начин ще добавят момент на романтика и ще ни позволят да се настроим на сексуална вълна. Освен това е важно да не бързате и да се наслаждавате напълно на предварителното любов, съветва Лиза Томас. Според експерта, добрата прелюдия може да се счита за ключ към добрия секс.