Струва ни се, че само жените имат сексуални страхове относно това как е тялото им, дали са достатъчно активни в сексуалния акт, дали трябва да променят нещо, но истината е, че мъжете също имат сексуални страхове.

От качеството на секса до продължителността на акта, много неща също ги притесняват.

Най-големите мъжки страхове в секса:

Страх 1: „Удовлетворявам ли я?“

Най-големият страх при мъжете е дали удовлетворяват добре половинката си, т.е. дали успяват да я докарат до оргазъм. Особено, когато нямат достатъчно сексуален опит.

Страх 2: „Актът трае ли достатъчно дълго?“

Страхуват се от преждевременна еякулация. Когато достигнат върха твърде бързо и оставят половинката си наполовина, те се чувстват неуспешни. Но с практика и добавки като орален секс и пръсти, те определено могат да доведат партньора си до оргазъм.

Страх 3: "Плодовити ли са, когато не могат да имат бебе дълго време?"

Те често се страхуват да не забременят неволно половинката си, но се страхуват и когато не успяват да го направят с партньорката си, от която искат да имат дете.

Наистина няма нужда от страх. Това е дълъг процес и в случай, че не успеете, винаги има алтернативни медицински решения.

Страх 4: „Гениталиите ми твърде ли са малки?“

Мъжете се срамуват от тялото си или части от него, точно като жените. Въпреки че отдавна е доказано, че размерът не е от решаващо значение, някои мъже не са сигурни в това.