Изминали са няколко месеца от раздялата, а ти усилено работиш върху това да изтриеш бившия от живота и мислите си. Прекарваш време с приятели, ходиш на фитнес, концентрираш се върху работата, но досадният звук за съобщение отново ехти от телефона ти. И ето, че най-красивите, но и най-болезнени думи те гледат от екрана – „Липсваш ми”. Ясно е, че той все още мисли за теб и всичките нощи, които си прекарала в плач, не са били просто за нищо. Но истината е, че имаш много причини, поради които трябва да пренебрегнеш това съобщение.

Ето няколко:

1. Той го прави, за да „почеше” собственото си его

Ако трябва да сме честни, и на нас ни се е случвало да прибегнем до този метод. Бившият ти започва да се чувства несигурен, така че се надява да получи някакво утвърждение. Съобщението „Липсваш ми“ е виртуалната версия на „Изглеждам ли дебела в тази рокля?“ Той те примамва. Ако се вържеш, ще се получи кратък разговор с терапевтична цел, но щом получи валидирането, което търси, ще изчезне отново, а ти ще останеш със смесени чувства.

2. Той те тества

Понякога „Липсваш ми“ е форма на манипулация. Той иска да види дали има силата да те примами обратно в живота си и да постигнете някакъв консенсус като гадже на „непълно работно време”.

3. Не му върви в любовта

Това е най-бруталната и най-вероятната причина за този тип сърцераздирателни съобщения. Мъжете и жените скърбят по различен начин. Жените отделят време да бъдат сами, да разберат какво се е объркало и да превъртят лентата назад. Мъжете ще намерят нова приятелка на излизане от вашия апартамент, с която да се утешат. С течение на времето те ще започнат да виждат, че човекът, с когото са се опитали да запълнят празнотата, всъщност не въплъщава идеята им за дългосрочна връзка. Тогава ще се сетят за вас.

4. Той не се е променил, но ти си

Обикновено съобщението намира начин да изплува точно в момента, когато започнеш да се чувстваш по-добре. Вложила си много труд във възстановяване и той не иска да те вижда как продължаваш напред. Може би сте се срещнали случайно на улицата, може би е чул нещо от приятел, може би е видял нова снимка в социалната мрежа. Каквото и да е, ясно е като бял ден, че вече не се нуждаеш от него и той страда. Съобщението реално е жалък опит да провали напредъка, който си постигнала.

Източник: Tialoto.bg