Вероятно сте чували за секс позата, наречена "ножица", която се изпълнява почти така, както звучи: двама души подреждат телата си като чифт ножици, така че гениталиите им да се докосват по сексуално приятен начин. Ножиците обикновено се свързват с лесбийски двойки, въпреки че всички двойки могат да пробват ножици и да персонализират позицията по какъвто и да е начин.

Експерти обясниха повече за позата:

Какво е толкова приятно в ножицата?

Тази поза е свързана с близостта на телата и гениталиите, затова и повечето двойки я определят като доста приятна. Усещането бедрата ви да се движат по тялото на партньора ви е топло и вълнуващо. Въпреки че обикновено не включва проникване, ножицата предлага интимност, каквато по-традиционните полови позиции не винаги имат.

Разтриването на гениталиите също е само по себе си приятно. "Актът на триене на нечия вулва върху предмет, част от тялото или друга вулва често е приятен, тъй като обикновено включва стимулиране на клитора", казва секс терапевтът и психолог Кристина Нелсен, съсобственик в California Relationship Centers. Много хора също достигат оргазъм по този начин, казва Нелсън.

Кой може да се наслади на ножицата?

Въпреки че ножицата е свързвана с лесбийски секс и се наблюдава и в порнография, всеки може да я опита. Независимо дали става въпрос за клитов до клитов, клитор до пенис или пенис до пенис, все още е ножица. Всъщност не е необходимо да имате партньор за ножици; просто използвайте възглавница или друг предмет и правете същите движения с триене.

Как да влезете в позицията на ножицата?

Започнете с легнало положение на леглото или пода и закопчайте телата си по-близо един до друг, така че буквално да се съберете като чифт ножици. Това често изисква малко гъвкавост. След като сте в поза ножица, приспособете се така, че да се чувствате комфортно.

Един от начините да опитате е да седнете частично с плоски длани и да поддържате телесното си тегло. Можете също така да пробвате седнало положение, като единият партньор е отгоре на другия; това е особено интимно, защото можете да се гледате и да се свързвате в очите. Можете дори опитате ножица с лица в противоположни посоки и широко отворени крака, което би позволило по-енергично триене. Ако ви кара да се чувствате добре, е правилният начин.

Има ли по-лесен начин за ножица?

Ако ножицата ви е твърде енергична или ви изморява, опитайте да разтриете гениталиите си върху друга част на тялото на партньора си (или обратно). При по-малък физически контакт ще имате свободни ръце, за да стимулирате други части на тялото.

„В зависимост от позицията ви за преплитане, можете също да поддържате близък контакт с лицето и тялото на другия, което позволява да се целувате и може да подобри интимността“, казва О’Мара.

Не се колебайте да носите секс играчки. Ако искате да използвате вибратор, можете да го поставите между телата си за повече стимулация на клитора.