Забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) заяви, че е извършила дръзкото нападение срещу турска държавна отбранителна фирма в столицата Анкара, при което загинаха петима и бяха ранени 22 души. „Актът на жертвоприношение в кампуса на TAI в Анкара е извършен от екип на батальона на безсмъртните“ на ПКК, се казва в Telegram.

Турското правителство заяви, че разполага с доказателства, че зад нападението стои ПКК, включена в списъка на терористичните групировки от Анкара и западните ѝ съюзници. Часове по-късно турски военни самолети хвърлиха бомби по цели на ПКК в Ирак и Сирия.

Президентът Реджеп Ердоган председателстваше среща по въпросите на сигурността в Истанбул, след като кацна от Русия, където се присъедини към срещата на върха на най-големите държави с бързоразвиващи се икономики БРИКС, предаде БГНЕС.

Путин осъди терористичния акт в Анкара на среща с Ердоган в КазанТой изказа съболезнования на своя турски колега по повод смъртоносната атака

НАТО за нападението в Анкара: Осъждаме тероризма и следим внимателно ситуацията

ПКК вероятно стои зад терористичното нападение в Анкара, загиналите са вече 5

Светът реагира на агресията в Анкара

Президентът Радев: България категорично осъжда атентата в Анкара и заклеймява тероризмаПри терористичното нападение вчера в Анкара загинаха петима души, а 22-ма бяха ранени

Обявиха кои са атентаторите от Анкара