Владимир Путин има много врагове и част от тях не са на запад, а в самата Русия.

Активистите от Руската коалиция за контрол на алкохола изпратиха писмо до президента, в което изразяват възмущението си от поевтиняването на водката.

С решение на службата за контрол на спиртните напитки за намаляване на минималната цена на дребно на водката от 1 февруари 2015 г. напитката се търгува за 185 рубли за половин литър.

"Решението на руското правителство за замразяване на акцизите и понижаване минималната цена на водката, както и други инициативи за опростяване на антиалкохолното законодателство, рискуват да доведат до алкохолната катастрофа от 90-те години. По-рано в моменти на икономически кризи в началото на 90-те и след 1998 година поевтиняването на водката вече е довеждало до колосален ръст на смъртността вследствие увеличената й достъпност”, предупреждават активистите.

Те настояват Владимир Путин да коригира политиката на правителството, което, според тях, със своите действия може да балансира успеха от прилагането на концепцията за намаляване злоупотребата с алкохол и профилактиката на алкохолизма.

TrafficNews.bg